Home Külföld A Guinness iránti erős kereslet több milliós befektetéshez vezet

A Guinness iránti erős kereslet több milliós befektetéshez vezet

152
0

A Guinness Draft és a Guinness Zero eladásainak megugrását követően a Diageo ma bejelentette , hogy 40,5 millió GBP-t (53,1 millió USD) fektet be az észak-írországi belfasti és az angliai Runcornban található csomagolóüzemeibe.

A belfasti üzem konzervgyártása több mint kétszeresére emelkedik egy 24,5 millió GBP (32,1 millió USD) beruházással, amely a meglévő raktárakat egy új, korszerű csomagolósorgá alakítja, amely óránként 72 000 doboz előállítására képes. További 16 millió GBP (21 millió USD) beruházásra kerül sor a Runcorn telephelyen a palackozósor jelentős korszerűsítése és a raktári kapacitás bővítése érdekében.

A Diageo a beruházást azért hajtja végre, hogy kielégítse a hazai és exportpiaci Guinness termékek iránti globális keresletet, a bővítéssel pedig a felgyorsult termelést és termékinnovációt kívánják támogatni. Mindkét telephelyen javítani fogja a hatékonyságot és a versenyképességet.

Úgy tűnik, a Guinness Zero gyártásának kezdeti problémáit sikerült legyőzni. Az első írországi forgalomba hozatalt 2020 novemberében leállították a mikrobiális szennyeződés miatt, és a terméket fél évvel később újra piacra dobták.

Az új beruházás építése a tervek szerint azonnal megkezdődik, mindkét létesítmény kapacitása várhatóan 2023-ban válik üzembe.

Aidan Crowe , a Diageo sörért felelős operatív igazgatója a következőket nyilatkozta: „Ez a bővítés jelentős befektetés a csomagolási létesítményeink fejlesztésébe. A belfasti és runcorni projektek támogatni fogják növekedési ambícióinkat, segítve minket a végpontok közötti termékinnováció megvalósításában, valamint megerősítik agilitásunkat, hogy megfeleljünk a keresletnek, és kiváló szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek szerte a világon.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here