Home Uncategorized A Heineken leállítja a sörértékesítést Oroszországban

A Heineken leállítja a sörértékesítést Oroszországban

62
0

A Heineken leállította saját márkás sörének gyártását és értékesítését Oroszországban, csatlakozva az országból az ukrajnai invázió hatására kivonuló cégek hullámához. 

A lépés kibővíti a holland sörgyár korábbi lépéseit, amelyek már leállították az összes új oroszországi befektetést, valamint más márkák exportját. A cég szerdai közleménye szerint a Heineken márka gyártása, reklámozása és értékesítése ott azonnal leáll .

A Heineken csatlakozik az orosz piacot elhagyó cégek egyre növekvő listájához Vlagyimir Putyin elnök Ukrajna megszállására vonatkozó döntése miatti erősödő visszhang miatt. Az elmúlt napokban a háború és a humanitárius válság elmélyülésével fokozódott a nyilvánosság nyomása és az Oroszországban üzletet folytató cégek bojkottja.

A Carlsberg AS, a Baltika Breweries tulajdonában lévő legnagyobb orosz sörgyártó a múlt héten közölte, hogy leállítja az új oroszországi befektetéseket, valamint más Carlsberg-vállalatok exportját az országba. Kedden a McDonald’s Corp., a Coca-Cola Co. és a Starbucks Corp. bejelentette, hogy ideiglenesen leállítja az ottani üzleti tevékenységet. 

„A Heineken a továbbiakban nem fogad el semmilyen nettó pénzügyi hasznot oroszországi tevékenységünkből” – közölte a vállalat. Hozzátette, hogy jelenleg a két évtizede működő oroszországi üzletág jövőjének stratégiai lehetőségeit is felméri. 

A vállalat lépéseket tesz az orosz üzletág elzárására is a szélesebb csoporttól, hogy „megállítsák a pénzek, jogdíjak és osztalékok Oroszországból való kiáramlását”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here