Home Érdekesség A társasági sörivás első bizonyítékát találták a 7000 éves városban

A társasági sörivás első bizonyítékát találták a 7000 éves városban

122
0

A rég

Az ókori közel-keleti közösségeken belüli társasági sörivás első bizonyítékát tárták fel kutatók.Izraeli régészek azt állítják, hogy alkohol előállításához használt gabonaszemek maradványait találták meg a Jordán-völgy egy 7000 éves városában.A sört az ókorban vallási és szertartási célból itták, de a felfedezés a társasági italozás legkorábbi jele a Földközi-tenger keleti részén, mielőtt a bronzkorban, ie 3300-ban elterjedt az alkoholfogyasztás.

A Haifai Egyetem szakértői búza- és árpaszemekből származó keményítőmaradványokat találtak az ősi kerámiákban Tel Tsafban, a Jordán-völgy középső részén. A város története Kr.e. 5000-re nyúlik vissza.A keményítőn mikroszkóp alatt vizsgálva erjedési folyamat jelei mutatkoztak, ami az alkoholgyártásban való felhasználására utal.Danny Rosenberg régész szerint a bizonyítékok azt mutatták, hogy Tel Tsaf virágzó várossá válik a gazdálkodásra alapozva.

“El tudjuk képzelni, hogy Tsaf fejlődő közössége nagyszabású rendezvényeket tart, amelyeken nagy mennyiségű élelmiszert és sört fogyasztanak társadalmi környezetben – és nem csak ünnepélyes keretek között” – mondta Rosenberg professzor.

Azt mondta, nem tudni, hogy az ősi gabonaszemek felfedezése a rendszeres sörgyártásra utalt-e, vagy kifejezetten fontos társadalmi eseményekre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here