Home Uncategorized Sikaru Neagra Teszt

Sikaru Neagra Teszt

90
0

Kivételesen az országhatáron kívülről származó kisüzemi sörrel jelentkezek, a bukaresti Sikaru főzde Neagra nevű stoutjával. 
A Sikaru 2015 első felében alakult Románia fővárosában Bukarestben. Modern technológiájú, ám viszonylag kisméretű, 500 literes főző berendezésen készítik elsősorban felsőerjesztésű, szűretlen, pasztörizálatlan palackos erjesztésű söreiket. 

Őszintén megmondva a román nyelvtudásom hagy némi kívánnivalót maga után (vagyis hogy nem rendelkezem vele), így nem küzdenék tovább azzal, hogy miért pont egy griffmadár a címkéik fő motívuma, de az biztos, hogy különféle színvariációk mellet visszaköszön minden üvegükön. A Neagra névválasztás nem túl kreatív, mert magyarul annyit tesz csak, hogy fekete, de igaz ami igaz, a sör valóban fekete. Amúgy a címke dizájn egész szép, kellőképpen figyelemfelkeltő, bár Fradi szurkolóknak nem ez lesz a kedvenc ital a lila színnel, azonban ők lehet, hogy egyéb elveik miatt sem fogyasztanák, nem baj több marad belőle nekünk. 

dsc_1424.jpg

De ne csak az üveget nézegessük, lássuk hogy mutat a pohárban! 
Szép fekete szín, cappuccino szerű krémes habbal a tetején, szóval küllemre olyan amilyennek lennie kell. 

dsc_1428.jpg

Csokis illata ellenére ízében inkább a kávés ízek és a kávés keserűség dominál. A keserűség szerencsére nem bántó, nem tapad meg a nyelv két oldalán, ahogy jön a korty elején úgy távozik is, egészen egy jó espressora emlékeztet. Kis dekantálás után már enyhe étcsokis ízeket is véltem felfedezni. 
A testessége közepes, nekem egy picit túl szénsavas egy stouthoz, de ez ugye ízlés dolga. 
Az viszont kifejezetten tetszett benne, hogy volt egy kis malátás kekszessége, ami az angol alek jellemzője. 

dsc_1422.jpg

 Egy szó mint száz, ez egy korrekt stout a szomszédból, ha épp arra járunk és egy kis helyi kraftot innánk bátran válasszuk a Sikaru Neagra-t. 

Egészségetekre! 

Írta: Nyers Tamás (beeralat.blog.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here