Home Uncategorized Ukrajna: A Carlsberg leállítja a termelést az orosz invázió után

Ukrajna: A Carlsberg leállítja a termelést az orosz invázió után

75
0

Miután Oroszország hatalmas inváziót indított Ukrajna ellen, a Carlsberg dán sörgyár bejelentette, hogy leállította a két legkelet-ukrajnai sörfőzde működését. “Leállítottuk a termelést a zaporizzsjai és kijevi sörfőzdékben, és tájékoztattuk alkalmazottainkat, hogy maradjanak otthon, és kövessék az ukrán hatóságok utasításait” – idézte a Carlsberg szóvivőjét a Reuters . A cég ezért „ügyelni kíván az országban dolgozó alkalmazottaink biztonságára” – tette hozzá. A Carlsberg összesen három sörfőzdét üzemeltet Ukrajnában, a legnyugatibb Lviv-sörfőzde pedig az ország legrégebbi ipari sörfőzdéje.

A Carlsberg Ukraine a Carlsberg Group része , és Ukrajna második legnagyobb sörgyára, 2019-ben csaknem 31%-os piaci részesedéssel. A helyi csoport több mint 1350 embert foglalkoztat közvetlenül, és sörfőzdék tulajdonosai Zaporizzsjában, Kijevben és Lvivben.

A Carlsberg Ukraine portfóliójában a következő sör-, alkohol- és üdítőital-márkák találhatók: Lvivske , Robert Doms , Baltika , Carlsberg , Tuborg , Kronenbourg 1664 , Arsenal , Zaporizhzhiában palackozott Zhigulivske , Kvas Taras , Somersby , Guinness Grigens , ‘Semberth Rley , ‘ Semberth & Rley és mások.

A Cider Somersby és a Kvass Taras termékkategóriáiban vezető szerepet töltenek be, a Baltika 0 márka pedig a közelmúltban az alkoholmentes sörök szegmensében is vezető pozíciót szerzett Ukrajnában.

Ukrajna legnagyobb sörgyára az AB InBev Efes , amely a világ legnagyobb sörgyártó cége, az AB InBev és Törökország legnagyobb sörgyártója, az Anadolu Efes közös vállalkozása. A céget akkor hozták létre, amikor 2017-ben mindkét vállalat egyesítette oroszországi és ukrajnai üzleti tevékenységét. Az erős oroszországi jelenlét mellett a csoport három sörfőzdét üzemeltet Ukrajnában; Desna Csernyihivben, Yantar Mikolajivban, Rogan Harkivban. Több mint 2300 ember dolgozik a különböző ukrajnai műveletekben.

Az AB InBev Efes eddig nem jelentett termelési leállást. Ehelyett a cég ma ismertette 2021-re vonatkozó eredményeit. A Nielsen szerint az ukrajnai sörpiac 1,4%-kal zsugorodott 2021-ben a COVID-19 világjárványhoz kapcsolódó kedvezőtlen körülmények és az emelkedő fogyasztói árak miatt. Ennek ellenére a Stella Artois (+0,4%), a Corona Extra (+0,1%) és a Velkopopovicky Kozel (+0,1%) márkák piaci részesedésének növekedését könyvelték el 2021-ben az előző évhez képest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here